Amikor a konyhánkban tojásokat használunk fel a héját én kifőzöm a belhártya eltávolítása után, pontosabban egy lábosban odateszem főzni 5-10 percig és folyamatosan cserélem a vizet ameddig az habzik miközben forr a víz. egy picit megsózom, a sós víznek nagyobb a baktérium ölő hatása.
Miután forr a víz (de még nem habzik), elkészült az egyik alapanyag.

szárítás: beteszem a sütőbe a kifőzött tojáshéjakat és vagy még 10 percig maximális hómérsékleten újabb hő terhelés következik (a forralásos kifőzésnek sós vízben fertőtlenítés szerepe van)

A steril száraz tojáshéjakat kávédaráló segítségével port csinálok (nem lesz semmi baja kávédarálónak) ezt a port összekavarom a patikában kapható aszkorbinsavval 80% tojáshéjpor 20% aszkorbinsav.

És elkészült a világ legolcsóbb kálcium csonterősítője.
Ami természetes, mivel mi csináljuk ezért tudjuk, hogy mi van benne.

Előnyei:
- olcsó minden háztartásban megtalálható alapanyagból előállítható - természetes alapanyag amit az emberi szervezet fel tud dolgozni - emberi szervezet kálcium pótlása nélkülözhetetlen a csontritkulásos betegségek elkerülése érdekében.

Adagolás: - minden nap mokkáskanálnyit, elkeverve joghurtban, a reggelivel fogyasztható.

Megjegyzés:

kálciúm tabletta előállítására tengeri korall kálciumját szokták felhasználni, ez kapható különböző ízesítéssel, szép műanyag dobozban a patikákban, minden adalék, ízesítő rontja a felszívódását. 

Megjegyzés: a fenti értekezés nem egyenértékű az orvosi értekezésekkel, csupán tájékoztató jelleggel bír, különös tekintettel a piócakezelésekre.

 kAPCSOLAT