Milyen hatás érhető el piócaterápiával?

A piócaterápia sikeresen alkalmazható minden olyan betegségnél, amelynek hátterében gyulladás, nyirokpangás, meszesedés áll. A kezelés menete során, egy vagy több piócát helyeznek a test specifikus, előre meghatározott helyeire, a kívánt gyógyhatás elérése céljából. Amint a pióca megtalálja (az előre kijelölt helyen) a számára  harapásra legalkalmasabb pontot, a páciens egy kis csípést érez, majd elkezdődik a "kezelés", vagyis a pióca a vért saját számára fogyasztható állapotba hozva, elkezdi a táplálkozást. Amint a pióca elkezdi a vérszívást (harapást), nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót juttat a páciens szervezetébe, majd a páciens vérösszetételének megfelelően, egyénre szabottan összeállítja azt az optimális enzim mennyiséget, amelyre a páciensnek szüksége van.  

A piócák nem harapnak, ha a kliens kezelés előtt fokhagymát evett, vagy testápolót, parfümöt használt, illetve, ha a kliens stresszes állapotban van. Amint a pióca elkezdi a vérszívást (harapást), nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót juttat a páciens szervezetébe, majd a páciens vérösszetételének megfelelően, egyénre szabottan összeállítja azt az optimális enzim mennyiséget, amelyre a páciensnek szüksége van.  

Néhány esetben a piócákat rövid idő után eltávolítjuk, más esetekben addig hagyjuk a vérszívást, amíg a pióca ledobja magát.  Ez a vérveszteség jótékony hatással van a szervezetre, ugyanis a vérveszteség pótlása frissíti a vért. Méregtelenítő kúra esetén, mikor a májat, vagy a hasnyálmirigyet méregtelenítjük, az orvosi piócának kb. 1 órára, vagy még többre van szüksége a méregtelenítéshez.

Azok a méreganyagok, amelyek "a korszerű táplálkozás" révén, illetve stresszes életvitelünk eredményeként több évtized alatt lerakodtak, beépültek szervezetünk zsigereibe, ízületeinkbe, zsírszöveteinkbe, ezáltal részlegesen blokkolják a nyirokáramlást. A méreganyagok eltávolításához időre van szükség, valamint kitartásra, hiszen a mérgek által okozott problémák máról holnapra nem fognak megszűnni. A siker elérése érdekében türelmesnek és kitartónak kell lenni.  

Kezelés után a sebet szakszerűen ellátjuk, a sebből vér és nyiroknedv szivárog.

A hosszan tartó (6-24 órás) szivárgás, a píócakezelés természetes velejárója, hiszen nagy mennyiségű hirudin került a szervezetbe. ami véralvadásgátló anyag. (Alvadásgátlót szedő egyének nem vehetnek részt piócakezelésben!) Az esetleges otthoni sebellátás az első kezelést megelőzően ismertetésre kerül. A kezelés után ál sok vizet kell inni, és étkezéskor is csak egészséges táplálékot fogyasszunk (párolt zöldség, rizs) inkább a vega konyha által javasolt ételek megfelelők. Egy nappal a kezelés után, le kell zuhanyozni, és akkor a 3%-os hidrogén-peroxiddal (ezt a gyógyszertárak értékesítik) tisztítsa meg és fertőtlenítse a seb környezetét. Ne használjon alkoholt. Fedjük le a kezelt területet egy kis ragtapasszal, ha továbbra is szivárog a seb.  

Előfordulhat, hogy a seb enyhén megduzzad, viszket.  A viszketést elmulaszthatjuk hideg, citromleves lemosással. Egy gézlapot nedvesítsen meg vele, és sűrűn mossa le a sebes területet. Vagy svédcseppes lemosást alkalmazzon. A lemosásokat követően használjon körömvirág kenőcsöt. Ne érintse meg a sebet kézzel, mert elfertőzheti.  Fontos, hogy ne kaparja meg a területet, mert az késlelteti a gyógyulást. Lokalizált gyulladás viszonylag ritka, de ez is előfordulhat.

A kezelés után fáradékonnyá válhat az ember, de akár energikusabbá is. Mindezek a reakciók gyakoriak és normálisak, ezek a méregtelenítést kísérö jelenségek.

Vannak tevékenységek, amelyeket nem lehet elvégezni azon a napon, amikor a kezelés történt, valamint 48 órával a kezelést követően sem!  Ezek a következők: fizikoterápia, masszázs, különösen a mély szöveti masszázs. Kerülni kell a megerőltető fizikai munkát is!

reflexológia
aromaterápia, akupreszúra
kerékpározás
intenzív úszás
súlyemelés
futás, kocogás

2 nappal a kezelés után folytathatják normális tevékenységüket.

Kapcsolat

Megjegyzés: a fenti értekezés nem egyenértékű az orvosi értekezésekkel, csupán tájékoztató jelleggel bír, különös tekintettel a piócakezelésekre.

www.hirudomed.hu

Forrásanyag: Európai akkreditációval rendelkező piócafarm tanfolyami anyagából.

Copyright © 2016