A Hirudomedicinális alkalmazásának periférikus hatásai:  

A világon több olyan élőszervezet található amelyek hatással vannak az emberi elme gondolkodására, tudatformáló hatással bírnak
Jelenleg a fősodrású iskolai tananyagok, azt sugallják, hogy az evolúciós egyed fejlődés és a tápláléklánc csúcsán álló szuper lény az EMBER csupa nagy betűvel.

A HOMÓSAPIENS gondolkodását tudati alapon nem tudják befolyásolni az evolúciós rendszerfejlődésben jóval alatta levő élő szervezetek, életformák, gombák, vírusok, gyűrűs férgek stb...

Ez lehet, hogy nem így van?

Én most csak három példát emelnék ki, azon élő szervezetek, élőlények közül amelyek hatást tudnak gyakorolni tudati állapotunkra a gondolkodásunkra.

A galandféreg és a kandida gomba, mind a két élősködő az emberi elmét ösztönzi olyan táplálékok fogyasztására amelyek ezen élősködők életkörülményeit javítják, szaporodásukat elősegítik.
A kandida egy gomba, a gombával fertőzöttek, édesség, cukros ételek fogyasztásra ösztönzi az általa megszállt szervezetet.
A galandféreg üzenetet küld a gazda szervezetnek, hogy ne fogyasszon sós, csípős, erős fokhagymás ételeket ezeket ugyanis Ő nem szereti, Ezek nem tesznek jót az élet körülményeinek,ezek az ételek csípik a bőrüket.

A Hirudomedicinális terápián résztvevők viszont, hangulat és kedélyállapot javulásról számolnak be, és meg növekedett az életerejük,

plakkok1, érelmeszesedés oldó hatásának, valamint a nagy mennyiségű a szervezetbe juttatott enzimnek egy tulajdonképpeni Enzimterápia köszönhetően méregteleníti,és roborálja2 a szervezetünket.

kapcsolat

 1plakkok:  a környezettől világosan elváló folt pl, fogon fogkő megjelenése érhálózatban: meszes lerakódást jelent                                                                                                                           2roborálás: erősítés, gyógykezelés, latin, el, orvosi, roboráció.