Az orvosi piócával történő gyógyítás ősidőkre nyúlik vissza. 

A földön 100-nál több piócafaj él, amelyeknek a táplálékát, a környezetében fellelhető élőlények testnedve, vagy vére jelenti.

De csak két faj az, amely gyógyászati célra alkalmas. Ez a két faj, Európában őshonos, úgy hívják, hogy Hirudo Medicinális (ezek egyike, a magyar gyógypióca).
A gyógypióca, az ultrahangot használó élőlények csoportjába tartozik.
Táplálékát ultrahang segítségével fertőtleníti, minden baktériumot, vírust, még a hív vírust is megöli a táplálékában, és annak környezetében.
Három anyagot juttat a gyógyulni vágyó kliens szervezetébe:
1. Fájdalomcsillapítót (azért, hogy zavartalanul tudjon táplálkozni).
2. Görcsoldót (a könnyebb táplálkozás érdekében).
3. Gyulladáscsökkentőt (célja: a táplálék előfertőtlenítése).
Ezek természetes, mellékhatások nélküli anyagok (nem szintetikusan előállítottak, valamint 10-szer hatásosabbak minden szintetikus anyagnál!).

Fő hatóanyaga: a természetes módon előállított hirudin. (A hirudin szintetikus változatával nap mint nap találkozhatunk, a gyógyhatásúnak mondott készítményekben.)
Ezen kívül 100-120 enzimet használ arra, hogy a táplálékát feljavítsa. Ezek az enzimek is bekerülnek a kezelt beteg szervezetébe.
Ezek figyelembevételével mondható, hogy gyógypiócával a betegségek mellékhatások nélkül gyógyíthatók.

 Kapcsolat

www.hirudomed.hu

Forrásanyag: Európai akkreditációval rendelkező piócafarm tanfolyami anyagából.

Copyright © 2016


Lehetnek ellenjavallatok is

Megjegyzés: a fenti értekezés nem egyenértékű az orvosi értekezésekkel, csupán tájékoztató jelleggel bír, különös tekintettel a piócakezelésekre.